keyboard_arrow_up

Scheiden of blijven?

Weinig vragen zorgen voor zoveel slapeloze nachten als de vraag: scheiden of blijven? Speelt deze vraag ook bij u, dan zullen ongetwijfeld vele argumenten de revue passeren. Scheiden betekent een drastische verandering in uw leven, maar misschien wordt u van blijven ook niet gelukkig?

Natuurlijk gaat ieder huwelijk gepaard met pieken en dalen en is een sleur onvermijdelijk. Als er het grootste deel van de tijd echter alleen maar dalen zijn, moet u zich eens af gaan vragen of scheiden of blijven u en uw gezin uiteindelijk gelukkiger maakt. Niemand anders dan uzelf kan deze beslissing maken. Maar als de gedachte aan een leven zonder uw partner als een bevrijding voelt, moet er wel een belletje gaan rinkelen. Pas als u het gevoel heeft dat u er alles aan gedaan heeft, zal het voor u duidelijk zijn wat de juiste beslissing is. Daarom noemen we nog graag een aantal opties die u kunt proberen.

Wees open

Neem de tijd om eens open en eerlijk uw gevoelens uit te spreken. Plan hier een moment voor in dat er geen afleiding plaatsvindt en dat u niet net een woordenwisseling met elkaar gehad hebt. Soms blijkt uit zo’n gesprek dat uw partner ook al langer met een onbehaaglijk gevoel rondloopt. Probeer de warme gevoelens voor elkaar weer terug te krijgen, bijvoorbeeld door samen even weg te gaan en quality time met elkaar te hebben.

Benoem frustraties en behoeften

Probeer samen te achterhalen welke frustraties er over en weer spelen, waar bij beiden behoefte aan is en welke mogelijkheden er zijn hieraan te werken. Misschien maken kleine aanpassingen al een groot verschil. Ook kunnen jullie jullie wensen voor de toekomst uitspreken. Op deze manier kan het snel duidelijk worden of jullie nog mogelijkheden zien dichter bij elkaar te komen.

Professionele hulp

Soms is een simpel gesprek met elkaar echter niet genoeg om de problemen op te lossen. Dan is het verstandig professionele hulp in te schakelen. Misschien hebben jullie na het gesprek wel het gevoel gekregen dat jullie elkaar niet meer kennen en is het moeilijk elkaar weer te vinden. Probeer dan met een relatietherapeut of mediator jullie huwelijk nog te redden.

Durf stappen te nemen

in een ongelukkig huwelijk blijven zitten omdat dat gemakkelijker en veiliger is, ook financieel, is uiteraard ook niet de bedoeling. Zijn uw financiële zekerheden nog de enige reden om bij elkaar te blijven? Ook daarvoor kunnen oplossingen gezocht worden. Hebben jullie nog kleine kinderen en wilt u daarvoor bij elkaar blijven? Bedenk u dan dat kinderen uiteindelijk gelukkiger zijn met twee ouders die gelukkig apart wonen dan die ongelukkig samenwonen en voortdurend ruziemaken.

Is uw huwelijk nog de moeite waard om voor te vechten? Hebben jullie nog steeds af en toe leuke momenten samen die jullie los van elkaar niet zouden hebben? Zijn de relatieproblemen op te lossen en zijn jullie allebei bereid hieraan te werken, zonder dat de één meer water bij de wijn moet doen dan de ander? Vertrouwen jullie elkaar nog? Stel uzelf al deze vragen en u zult voor uzelf het antwoord weten op de vraag: scheiden of blijven. Ga uit van uw eigen gevoel, zonder medelijden te hebben met anderen.

Is scheiden volgens u de enige oplossing? Stel dit dan niet te lang uit om allebei zo snel mogelijk weer gelukkig te worden. Maak een afspraak met de Scheidingsadviseur voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vrijblijvend een afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Gratis intake mét deskundig advies
  2. Snel duidelijkheid over uw financiële situatie
  3. Complete mediation in 3 tot 5 sessies

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.4

Score op basis van 229 beoordelingen.